zaterdag 4 april 2009

Colonel Parker

Eindelijk eens gezien..de documentaire over de gevierde en gevreesde manager van Elvis Presley: Colonel Parker. In 'Looking for Colonel Parker' volgt Constant Meijers, gefascineerd door het gegeven dat een Nederlander aan de wieg heeft gestaan van de rock 'n' roll, de levensloop van een ambitieuze en brutale Nederlandse jongen die eind jaren twintig zonder papieren aankwam in de Verenigde Staten, dienst nam in het Amerikaanse leger, zich aansloot bij een van de grootste Amerikaanse kermissen en vervolgens besloot de trucs die hij op de kermis had geleerd in te zetten bij het verkopen van artiesten. Elvis Presley bleek zijn ideale doelwit - een zanger die de wereld aan zijn voeten wist te krijgen, maar niet in staat was zijn macht te breken.

Wie zijn de belangrijkste huidige Nederlandse artiestenmanagers en voor welke artiesten werken ze?

5 opmerkingen:

  1. Fulco Polderman6 april 2009 om 19:42

    Nog geen helden gevonden? Wat te denken van Brian Epstein, de manager van The Beatles? Hij heeft grote invloed op band gehad. Hij beïnvloedde elk aspect van hun carrière en met zijn wegvallen begon de groep, na de ontdekking van een grotere creatieve vrijheid, langzaam maar zeker uit elkaar te vallen.

    Dichter bij huis: Frank van der Meijden. Was manager van Doe Maar, Het Goede Doel en Bløf.

    Een van mijn eindverantwoordelijken bij Brand New Live is Marc Hofstede. Hij had grote invloed op het carriereverloop van Marco Borsato, Guus Meeuwis en Trijntje Oosterhuis..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En niet te vergeten Jaap Buijs; de man die onze Volendammers groot heeft gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maykel Piron, de manager van dj/producer Armin van Buuren

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Belangrijkste manager is misschien wat overdreven, maar wat dacht je van Martijn Swier? Manager van Within Temptation.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Frank van der Meijden en Koos van Dijk zijn wat mij betreft de grootste managers die uit Nederland komen.
    Ik ben er van overtuigt dat als Herman Brood iets minder onmogelijk was geweest om mee te werken dat van Dijk hem internationaal heel groot had kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen